GEWISS CHORUS - OLASZ

CHORUS(ITA) szerelvénycsalád a GEWISS kínálatából


A mérnöki tervezésnek köszönhetően egy rettentő sokoldalú funkciópalettával rendelkező szerelvénycsalád, mely az olasz formatervezéssel kombinálva nemcsak szín, hanem formavilág és anyagtextúra közül is válogathatunk a CHORUS(ITA) szerelvénycsalád által nyújtott termékkínálatból. Moduláris felépítésének és az olasz leleményességnek köszönhetően eltérhetünk a standard (Magyarországon megszokott) DIN 60mm-es szerelvénydobozba szorított szerelvénymérettől. Mi magunk válogathatjuk össze a számunkra leginkább megfelelő mechanizmus kombinációkat a világítási és dugalj körök kialakítására, sokkal hatékonyabban kihasználva a teret, mint amit egy DIN standard szerelvénydoboz engedne számunkra.

 

Főleg olyan helyekre ajánlunk a CHORUS(ITA) termékcsaládot, ahol még nem történt meg a villamos alapszerelés, vagy nagyobb volumenű felújítási munkálatokkor, amikor szándékunkban áll újra kábelezni az épületet.

1. Termékcsalád felépítése:


2. Mechanizmus jellemzői:

3. Moduláris felépítés:

 

A szerelvényeknél megszokott monoblokkos felépítéstől eltérően, ahol a rögzítőkeret és a mechanizmus egymásba integrálva kerül a kereskedelmi forgalomba. A moduláris felépítésnél ez a két komponens különválasztva kerül kialakításra. Ennek a felépítésnek köszönhetően, mi magunk alakítjuk ki a nekünk tetsző szerelvényt. Megválogathatjuk a rögzítőkeretbe kerülő mechanizmusok méretét, színét és funkcióját, melynek határa a fantáziánk és természetesen a rögzítőkeret fizikai mérete.

4. CHORUS(ITA) vs CHORUS:

 

CHORUS(ITA) esetében a legkisebb összeállítható szerelvény 3 modul széles, mely fizikailag 1,5x akkora, mint egy DIN standard szerint összeállított szerelvény, mint például a CHORUS.

5. Modul méretek:

 

 

CHORUS(ITA) használatakor már nem jelent korlátot a 60mm-es DIN szerelvénydoboz, ezért az olasz szerelésmódnál ½, 1, 2 vagy 3 modulos mechanizmusokat tudunk alkalmazni a nekünk méretileg leginkább megfelelő rögzítőkeretbe.

6. Rögzítőkeret méretek:

 

7. Rögzítőkeret fixálása, szerelvénydobozok:

 

Csavaros rögzítéssel 2, vagy 4 fixálási ponton.

Az olasz szerelődobozok csavar rögzítési pontokat tartalmaznak, ezzel a rögzítési módszerrel csökkenthető a csatlakozó aljzatok falból történő kitépésének esélye. A zöld színű szerelvénydobozok a gipszkarton szerelést, a narancssárga szerelvénydobozok pedig a monolit (pl. tégla, Ytong) falba történő szerelést teszik lehetővé.

8. Elérhető funkciók:

 

Kapcsolók:

Dugaljak:

Klíma-, és árnyékolástechnika:

Fényerőszabályozók:

TV-Informatika:

Áramvédelmi funkciók:

Egyéb funkciók:

9. Dekorációs keret jellemzői:

 

Az olasz stílusérzéknek és formatervezésnek köszönhetően nemcsak szín, hanem anyagtextúra és dekorációs keret stílus közül is válogathatunk a CHORUS(ITA) termékpalettájából.

 

10. Keret stílusok:

ONE – Lekerekített műanyag keretek 10 féle színben, 3-tól egészen 2x6 modul széles keretig.:

GEO – Letisztult négyszögletes műanyag keretek 10 féle színben, 3-tól egészen 6 modul széles keretig.:

LUX – Műanyag keretek króm, vagy monokróm díszbetéttel, 3-tól egészen 6 modul széles keretig.:

LUX – Szálcsiszolt fém textúrájú keretek króm díszbetéttel, 3-tól egészen 6 modul széles keretig.:

LUX – Fa textúrájú keretek króm díszbetéttel, 3-tól egészen 6 modul széles keretig.:

LUX – Bőr bevonatú keretek króm díszbetéttel, 3-tól egészen 6 modul széles keretig.:

LUX – Üveg textúrájú keretek króm díszbetéttel, 3-tól egészen 6 modul széles keretig.:

ART – Ovális formájú, bőr bevonatú keretek króm díszbetéttel, 3 és 4 modul széles keretek.:

ICE – Négyszögletes üveg keretek, 3 és 4 modul széles keretek.: