GEWISS CHORUS

CHORUS szerelvénycsalád a GEWISS kínálatából


A mérnöki tervezésnek köszönhetően egy rettentő sokoldalú funkciópalettával rendelkező szerelvénycsalád, mely az olasz formatervezéssel kombinálva nemcsak szín, hanem formavilág és anyagtextúra közül is válogathatunk a CHORUS által nyújtott termékkínálatból. Moduláris felépítésének köszönhetően a standard DIN 60mm-es szerelvénydobozba mi magunk válogathatjuk össze a számunkra leginkább megfelelő mechanizmus kombinációkat. Főleg olyan helyekre ajánlunk a CHORUS termékcsaládot, ahol a standard DIN szerelvénydobozok már eleve adottak, vagyis inkább alapszerelést nélkülöző felújítási munkákra. Amennyiben viszont megtetszett a moduláris felépítés adta variálhatóság, erősen ajánljuk figyelmébe a CHORUS(ITA) szerelvénycsaládot, ahol megkapja ugyanazt a flexibilitást, de nem korlátoz a DIN szerelvénydoboz kialakításából adódó limitációk.

1. Termékcsalád felépítése:


2. Mechanizmus jellemzői:

3. Moduláris felépítés:

 

A szerelvényeknél megszokott monoblokkos felépítéstől eltérően, ahol a rögzítőkeret és a mechanizmus egymásba integrálva kerül kereskedelmi forgalomba. A moduláris felépítésnél ez a két komponens különválasztva kerül kialakításra. Ennek a felépítésnek köszönhetően, mi magunk alakítjuk ki a nekünk tetsző szerelvényt. Megválogathatjuk a rögzítőkeretbe kerülő mechanizmusok méretét, színét és funkcióját, melynek határa a fantáziánk és természetesen a rögzítőkeret fizikai mérete.

4. Modul méretek:

 

 

CHORUS esetén egyetlen, 2 modul férőhelyes rögzítőkeret áll rendelkezésre, mely illeszkedik a 60mm-es DIN szerelvénydobozhoz.

 

5. Rögzítőkeret sorolhatósága:

A CHORUS rögzítőkereteinek szélén kiképzett rovátkák megkönnyítik a szerelvény összeállítások egymás mellé, vagy fölé helyezését (sorolását). DIN szabvány szerint két szerelvény közt 71mm távolságot kell tartani, ehhez illeszkednek a ma kapható sorolható szerelvénydobozok is!

6. Rögzítőkeret fixálása:

 

DIN standard alapján kialakított CHORUS rögzítőkeretek fixálása a Magyarországon széleskörűen használt 60mm átmérőjű, úgynevezett szerelvénydobozba történik. A CHORUS rögzítőkeretek kétféle módon is rögzíthetőek a dobozba.:

- Csavaros rögzítéssel 2, vagy 4 fixálási ponton.

A 2000-es évek óta az új épületeknél jellemzően már olyan szerelvénydobozok kerülnek beépítésre, melyek tartalmaznak csavar rögzítési pontokat annak érdekében. Ezzel a rögzítési módszerrel csökkenthető a csatlakozó aljzatok falból történő kitépésének esélye.

- Rögzítő körmök segítségével.

Perpillanat még mindig a legelterjedtebb rögzítési módszer, mivel a régebben használt szerelvénydobozokon nem voltak csavaros rögzítési pontok. Főleg olyankor kell ezt használni, ha az ingatlan felújításakor nem szeretnénk szerelvénydobozt is cserélni.

 

7. Elérhető Funkciók:

Kapcsolók:

 

Dugaljak:

Klíma-, és árnyékolástechnika:

Fényerőszabályozók:

TV-Informatika:

Áramvédelmi funkciók:

Egyéb funkciók:

7. Dekorációs keret jellemzői:

 

Az olasz stílusérzéknek és formatervezésnek köszönhetően nemcsak szín, hanem anyagtextúra és dekorációs keret stílus közül is válogathatunk a CHORUS termékpalettájából.

 

8. Keret sorolhatósága:

A CHORUS sorolásánál figyelni kell arra, hogy a vízszintes és függőleges dekorációs keretek egymással nem felcserélhetők, ezért külön termékként kaphatóak a vízszintes és a függőleges sorolókeretek!

 

9. Keret stílusok:

ONE – Lekerekített műanyag keretek 10 féle színben, 4-es vízszintes és 4-es függőleges sorolókeretig.:

GEO Letisztult négyszögletes műanyag keretek 10 féle színben, 3-as vízszintes és 3-as függőleges sorolókeretig.:

LUX Műanyag keretek króm, vagy monokróm díszbetéttel, 4-es vízszintes és 4-es függőleges sorolókeretig.:

LUX Szálcsiszolt fém textúrájú keretek króm díszbetéttel, 4-es vízszintes és 4-es függőleges sorolókeretig.:

LUX Fa textúrájú keretek króm díszbetéttel, 4-es vízszintes és 4-es függőleges sorolókeretig.:

LUX Bőr bevonatú keretek króm díszbetéttel, 4-es vízszintes és 4-es függőleges sorolókeretig.:

LUX Üveg textúrájú keretek króm díszbetéttel, 4-es vízszintes és 4-es függőleges sorolókeretig.:

CHORUS IP55 Műanyag vízvédett keretek membrános takarólappal.: